Etalbond

etalbond е алуминиев композитен материал тип сандвич, състоящ се от нетоксична основа от полиетилен, двустранно слепена с фини листове алуминий от двете страни. Свързването на листовете алуминий с основата се осъществява чрез едновременното прилагане на механични и химични методи при висока температура. Като резултат от производствения процес се получава здрав и изключително устойчив лист композитен панел с обща дебелина между 2 и 6 мм. Освен с устойчивостта и лесният си монтаж, Etalbond® е изключително привлекателен за архитекти и проектанти заради богатата гама на предлаганите цветове. Освен всички цветове на RAL каталога, Etalbond® се предлага в ?ирок диапазон от размери. От 2006 г. заедно със световния лидер на боядисана ламарина Euramax, ETEM разработи серия нови продукти за българския пазар – Хамелеон (променя цвета си в зависимост ъгъла на зрение и светлината), имитации на дърво, мрамор и камък.

HPL - Текстолит

HPL Ламинатите (High Pressure Laminates) – дървени плоскости с висока плътност, съставени от ядро, изградено от целулозни нишки, напоени с фенолна смола и покритие от естествено дърво, което е покрито с акрилна PVDF смола по специална формула..

Изключителен продукт, разработен съгласно съвременните изисквания, създаден специално за външен или вътрешен дизайн. Плокостите са водоустойчиви, UV устойчиви, притежават клас на горимост B1, усточиви на  надраскване и химикали,което гарантира стабилност на цветовете.

Лесни за монтаж и поддръжка. Притежават антибактериални свойства, което ги прави подходящи за приложение практически навсякъде. Материалът на HPL плоскостите спира разпространението на електромагнитното лъчение, поглъща 9 пъти повече вибрации от обикновения алуминий звукоизолация – 29 dB. Позволява оформяне на различни детайли, облицоване на сгради, окачени фасади, покриване на колони, решение за стена.